Ξυστό ιστορία

Η ιδέα για το ξυστό λαχείο άμεσου κέρδους δεν είναι πολύ παλιά. Διάφορες εκδόσεις ξυστού είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν από τις αρχές της δεκαετίας του 1970. Στην αρχή της ιστορίας του το ξυστό είχε χρησιμοποιηθεί στην Αμερική για διάφορους φιλανθρωπικούς σκοπούς αλλά και για διαφημιστικές προωθητικές ενέργειες. Το ξυστό ως ιδέα βρήκε διάφορες εφαρμογές  όπως στις προπληρωμένες κάρτες ανανέωσης χρόνου, σε κάρτες παρκινγκ ή κάρτες διάφορων συνδρομών.

Επίσημα το ξυστό ως στιγμιαίο λαχείο, κατοχυρώθηκε  με πατέντα το 1987. Από εκείνη τη στιγμή και μετά οι μεγαλύτερες λοταρίες του κόσμου, κρατικές ή μη, συμπεριέλαβαν στα παιχνίδια τους το ξυστό που γνώρισε από την αρχή μεγάλη επιτυχία. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα η επιτυχία του ήταν τεράστια. Έτσι σήμερα σε πολλές περιπτώσεις το μεγαλύτερο τμήμα των εσόδων σε μεγάλους οργανισμούς διοργάνωσης τυχερών παιχνιδιών προέρχονται από τις εκδόσεις του ξυστό.

Στην Ελλάδα εκδόσεις του ξυστό είχαμε για μια εξαετία, από το 1993 μέχρι το 1999. Σήμερα υπάρχουν πολλές σκέψεις για την επανέκδοση του ξυστό και δεν αποκλείεται να ξαναδούμε τα χαρτάκια του πολύ σύντομα στην αγορά.

ΞΥΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΑΡΧΙΚΗ - ΞΥΣΤΟ ΛΑΧΕΙΟ - ΞΥΣΤΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ - ΞΥΣΤΟ ΔΩΡΕΑΝ - ΞΥΣΤΟ ΚΑΡΤΕΣ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ