Το ξυστό στην Ελλάδα

Ιδέες για την έκδοση στιγμιαίου ξυστού λαχείου στην Ελλάδα υπήρξαν από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνιση του το ξυστό στο εξωτερικό. Ήδη από το 1981 υπήρχαν σχέδια για ένα στιγμιαίο λαχείο ξυστό που με τα έσοδά του θα ενισχύονταν το υπουργείο πολιτισμού. Το πολιτιστικό αυτό στιγμιαίο ξυστό λαχείο (ΠΟΛ.ΛΑ), δεν εκδόθηκε ποτέ και έμεινε στο στάδιο του σχεδιασμού.

Το ξυστό κυκλοφόρησε τελικά στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 1993 και σταμάτησε την κυκλοφορία του τον Δεκέμβριο του 1999. Το ξυστό λαχείο στην Ελλάδα κυκλοφόρησε σε συνολικά 127 εκδόσεις σε μεγάλη ποικιλία θεμάτων, αξίας και κερδών και υπήρξε εξαιρετικά δημοφιλές. Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν σκέψεις για την επανακυκλοφορία του στιγμιαίου ξυστού λαχείου, ειδικά τώρα που οι ανάγκες του ελληνικού κράτους είναι μεγάλες, το ξυστό είναι μια σίγουρη πηγή εσόδων για τα κρατικά ταμεία.

Το ξυστό - Της Ελλάδος τα παιδιά

Χαρακτηριστικό επεισόδιο για την τρέλα του ξυστού λαχείου τον καιρό της κυκλοφορίας του στην Ελλάδα, από την πετυχημένη σειρά της Ελλάδος τα παιδιά...περισσότερα

ΤΟ ΞΥΣΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ - ΞΥΣΤΟ ΛΑΧΕΙΟ - ΞΥΣΤΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ - ΞΥΣΤΟ ΔΩΡΕΑΝ - ΞΥΣΤΟ ΚΑΡΤΕΣ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ